zondag 10 juli 2011

Wéér één bekeerd :)

Ik kwam gewoon even langs voor een bakkie, en trof een ontstemd iemand aan die door omstandigheden "nog even" alle ramen van het kantoor moest zemen - en het kantoor heeft véél ramen. Ze stond klaar met emmers sop, sponzen, zemen, trekkers en tegenzin.
Nu is dit iemand die weet dat ik al jaren mijn hele huis schoonhoud met EM en microvezeldoekjes en die al jaren mijn enthousiaste verhalen erover welwillend aanhoort (Mevrouw J. heeft wel meer afwijkende inzichten, tenslotte), maar die nog nooit de neiging heeft gehad om er zelf mee aan de slag te gaan. Een kans die ik niet kon laten lopen! Dus ik ben gauw op en neer naar huis gescheurd om mijn EM en mijn microvezelglasdoekjes te halen.
Vervolgens hebben we samen in razend tempo al die ramen blinkend schoongemaakt. Zonder sop en zemen en sponzen en trekkers! Schoner, sneller, makkelijker, goedkoper en vooral leuker dan op de traditionele manier. "Wacht even", zei ze, toen ik mijn emmer leeg wilde gooien over de rozen (omdat die daar ook baat bij hebben), "ik heb aanslag op mijn autoruit die er met glassex niet af gaat".
Da's nou precies het effect dat je bij iedereen merkt als ze eenmaal met EM aan het poetsen gaan: het is zo leuk, dat je ermee dóór wilt gaan.
Alle ruiten van de auto zijn ook weer brandschoon, trouwens.

1 opmerking:

Hennie van Heerden zei

Ha ha... Je KON het niet laten, he :-) Maar eerlijk is eerlijk, het werkt subliem!!
Inmiddels 2 verpakkingen 'beestjes' besteld en de starterskit microvezels.
Krijg wel overal jeuk van het idee :-)