zaterdag 8 december 2012

Week 49

Zondag. Druk met Craftsy, ik heb me voor maar liefst drie online cursusjes ingeschreven: Short Rows (gratis), Shoot It (met introkorting) en Brioche (met korting via de Ravelry groep). Zit prachtig in elkaar allemaal. Alleen lukt het niet om de pdf met cursusmateriaal over Brioche te downloaden. Een vraag daarover werd al op zaterdagavond binnen een uur beantwoord, helaas door iemand die de vraag niet goed had gelezen, dus opgelost is het nog niet.
's Middags knapte het weer op, dus naar Bussloo met de Getra's. Dat zijn van die keurige zondagmiddagwandelaars die zich niet buiten de paden begeven en stug doorlopen. Niks rondkijken en balletjes gooien :). Evengoed lekker gewandeld. Daarna een flink stuk aan de ByTheBook trui gewerkt.
De fuxen staan nog steeds in de keuken.

Maandag. Extra buurtbusdienst 's morgens. In de eerste sneeuwbuien van het jaar, al bleef het voornamelijk bij natte sneeuw en werd het niet echt glad. Toch best vermoeiend rijden. De vergadering 's avonds heb ik dan ook maar laten schieten (ging toch voornamelijk over de scholierenbus en de strooiroute in het buitengebied, dus vooral van belang voor de 504).
De fuxen staan nog steeds in de keuken.

Dinsdag. Koud. Onverwacht mevrouw Noor op de koffie. Ze is in de tachtig en heeft in het afgelopen jaar haar man verloren. Ook haar 16 jaar oude hond is overleden (hieronder een foto van Okki uit begin 2008). Ze overweegt nu de aanschaf van een nieuwe hond, en ik heb in een onbewaakt ogenblik gezegd dat ik er wel op zou kunnen passen als ze een dagje weg wil. Ze is nu ingeschreven bij de herplaatsclub van de Corgi Vereniging.
's Middags was het zo bewolkt dat de lampen binnen aan moesten. Flink doorgewerkt aan de trui. De fuxen staan nog steeds in de keuken.

Woensdag. Ondanks het sombere weerbericht heerlijk weer in het losloopgebied, koud maar windstil en zonnig. Het was er een drukte van belang, we liepen op een gegeven moment met een kluwen van elf honden in alle soorten en maten: Tara, Jess en Macy natuurlijk, met Shiva, en later Hannes, Jutta, the boys en nog en blonde lab en een schattig zwart labradorpupje. Leuk!
De zon bleef maar schijnen, ook op de ramen - ramen lappen dus. Meteen even flink verder gepoetst. De boord gemaakt voor de BTB trui (een ribber zou misschien handig zijn, maar zo met de hand gaat het ook best snel en ik moet zeggen dat het er keurig uitziet) en 'm op de machine gelinkt met voor- en achterpand. Dat was wel even prutsen. Nu alleen nog afhechten en zomen...

Donderdag. Sneeuw. Blijft liggen. Brrr. Van RT een beetje vaseline verdund met slaolie gehad, en daarmee de rubbers van mijn autodeuren ingesmeerd, dan kunnen ze niet meer dichtvriezen - althans dat is de bedoeling. Mijn kipje loopt dapper door de sneeuw te banjeren en heeft nog een ei gelegd ook. Trouwens, ook de papagaaitjes hebben een ei geproduceerd. Merkwaardig. De trui is bijna af.

Vrijdag. Meer sneeuw. Echt een pak. Netjes mijn stoep (en de paadjes in de tuin) sneeuwvrij gemaakt - ging relatief makkelijk, want het vroor vanmiddag niet. Naar Apeldoorn om FT van het station te halen. Tara was mee, zat de bibberen op het station, maar bleef superbraaf zitten terwijl er aan weerszijden treinen reden. FT kreeg een temperatuurverschil van een graad of dertig voor z'n kiezen. Hij is komen eten, maar is heel op tijd weer vertrokken, hartstikke moe natuurlijk.
Had een andijviestampje gemaakt (dat was een tijd geleden!) en de puree smeuig gemaakt met ingekookte room met ui en knoflook in plaats van boter en melk. Dat werkt héél goed :).

Zaterdag. De wereld ziet eruit als een kerstkaart, het blijft de hele dag vriezen maar de lucht is strakblauw. Snel naar Caitwickerzand om sneeuwfoto's te maken! 's Middags FT op de koffie, met een cadeautje voor het parrotsitting: twee schattige Bunzlau schaaltjes, èn Bunzlau-motief papieren servetjes en ook nog Bunzlau-motief hand- en theedoek! De hele avond bezig met bewerken van de foto's van vanmorgen. Weer niets aan de trui gedaan en de fuxen staan nog steeds in de keuken.


Geen opmerkingen: