zaterdag 1 december 2012

Week 48

Zondag. G&F naar het station in Apeldoorn gebracht (waar ze de Schipholtrein moesten hebben, onderweg naar Dubai). Intussen pas ik weer op de papagaaitjes. Op de terugweg snel een bakkie bij H&H, die eind deze week vertrekken voor drie weken Mala Mala.
's Middags begonnen met het verplaatsen van het hout in de kuubskratten, die nog steeds voor de garage staan en daar elke keer als het plastic erafwaait nat worden. De inhoud van één krat ligt nu netjes gestapeld op het terras, de andere moet de garage dan maar in. Het is wel rommelig hout, al is het goed droog, veel kleine, onregelmatige stukjes.

Maandag. Eén van de aanbevelingen van het eten volgens Amber Albarda, is het eten van veel kiemen en/of microgroenten. Daar was ik in het verleden ook al eens mee bezig geweest en bij die gelegenheid had ik een aantal "easy sprouters" aangeschaft bij de Sprout People (één van de leukste websites die ik ken!). Nu kiemzaden aangeschaft bij De Peuleschil, en de eerste batch (alfalfa) gaat voortreffelijk! (ETA: en smaakt inmiddels heerlijk!)

Dinsdag. Het plan om met C samen eens in de week bij elkaar te eten en dan een klus in huis aan te pakken heeft eindelijk 's echt goed gewerkt. Lekker gegeten en vervolgens de bijkeuken bij C aangepakt. Goeie actie! Liep als een trein (we kunnen echt ongelooflijk goed (en hard) samenwerken), een hoop gedeclutterd en opgeruimd, en het ziet er weer keurig uit.
Overdag een hoop gediscussieerd op Ravelry, onder andere over het corrigeren van gevallen steken in patentsteek. Vergis je niet, dat is buitengewoon complex! Ik was er onder andere over in gesprek met Techknitter, een soort van beroemdheid in de knitting blogosphere en op Rav. In zo'n discussie is het altijd handig om met een foto te laten zien wat je precies bedoelt, dus ik heb een proeflapje gebreid met als enig doel daar een steek in te laten vallen - het moet niet gekker worden :).
(Overigens: we zijn eruit. Die Techknitter is niet voor niets een beroemdheid).

Woensdag. Ik haal al jaren brood bij De Driekant - de Driekant heeft een grote keus aan desembroden, maar met uitzondering van de gewone volkoren en de desem-zonnebloem, allemaal vloerbroden. Schitterend om te zien, natuurlijk, maar vloerbrood is nogal onpraktisch voor dagelijks gebruik. Daarom hadden we de bakker gevraagd of hij voor ons een aantal busbroden zou willen bakken van het deeg van de desem-sesambol. Dat kon! Vanmorgen tien prachtige broden met sesam opgehaald (en dus zo ongeveer de rest van de dag druk met kleine pakjes van maken en invriezen).

Donderdag. Met Jess naar de osteopaat. Koud! De praktijk is vooral opgezet voor de behandeling van paarden, en vindt dus plaats op een grote, onverwarmde deel. Ook voor de honden - al ligt er dan wel een matrasje op de grond. Voor Jess allemaal geen enkel probleem, maar ik ben vernikkeld :). De behandeling zelf is tamelijk saai, want je ziet helemaal niets, afgezien van een enkele kleine reactie van de hond. Nu een paar dagen kalm aan doen (de hond kan wat vermoeid en/of stijf zijn), daarna kijken of er effect is. Evaluatie over vier weken.

Vrijdag. Busdag. Prettige busdienst, druk maar niet té. Het is inmiddels al wel weer donker als je na de busdienst nog met de honden naar het losloopgebied gaat. En koud! Kort rondje, dus.

Zaterdag. Boodschappen gedaan. Kippenhok schoongemaakt. Buitenkraan afgesloten (werd tijd!). Terras opgeruimd en blad eraf geveegd. Dubbele dekbed weer in gebruik. Wandelingetje losloopgebied dat twee keer zo lang duurde omdat ik zeven keer heb staan kletsen. Kortom: de hele dag lekker bezig. Allemaal uitstelgedrag! Wat ik eigenlijk had willen doen was het kleine kamertje grondig declutteren om plaats te maken voor de fuxen, die nu in de keuken staan. Mijn keukentje is te klein voor drie kratten met fuchsiaplanten :).
's Avonds de eerste natte sneeuw.
Geen opmerkingen: