zaterdag 17 november 2012

Week 46

Zondag. Wat een prachtige dag! Windstil, helder, niet koud, fantastisch. 's Middags een rondje Bronsbergen met C, heerlijk. 's Morgens maar 's even aan het poetsen, dat was hoog nodig. In de zomer kan ik me er met een jantje van leiden vanaf maken, de honden zijn dan toch de hele dag buiten en de kachel brandt niet (dat zijn de grootste vervuilers) en zelf ben ik ook meer buiten dan binnen. Maar inmiddels wordt het hoog tijd dat ik mijn poets-schema weer 's oppak :).

Maandag wasdag - maar het weer is te vochtig om buiten een was te drogen. Eén was gedaan en buiten gehangen, niet helemaal droog, maar het gaat er wel heerlijk fris van ruiken. 's Middags even een bakkie bij HvHE. We hebben ons lekker geërgerd aan Facebook, dat volstrekt willekeurig foto's wel of niet op je timeline laat zien.

Dinsdag. Eindelijk begonnen aan het verzamelen van de informatie die de accountant nodig heeft voor de jaarcijfers 2011 (ja, dat had allang gebeurd moeten zijn!) van de BV. Afschriften downloaden van de Rabobank-site dus en wat blijkt: je kunt maar tot 14 afschriften geleden downloaden. Oudere afschriften kun je op papier opvragen, en dat kost vijf euro per stuk. Tsk. Afzetters.
's Middags in het losloopgebied is FT z'n autosleutel verloren. Hij is nog een keer rondgelopen om te zoeken terwijl het al begon te schemeren, en daarna nog een keer met een zaklamp, zonder succes. Hoogst irritant!
Eten bij C. In de zomer eten we om en om eens in de week bij elkaar om daarna samen een uurtje of wat in de tuin te werken. Het plan was om dat in de winter te blijven doen, en één of ander klusje in huis te doen - maar dat komt nog niet echt van de grond. Als het al donker is, is de motivatie om nog aan de slag te gaan een stuk minder. Dus vanavond heerlijk gegeten en nog een stevig stadswandelingetje met de honden gemaakt, maar niets nuttigs gedaan. En ons ferm voorgenomen om volgende week bij C de bijkeuken op te ruimen...
Overigens: C eet nu een week of wat strikt volgens de richtlijnen van Amber Albarda. En dat werkt fantastisch. Niet alleen is haar taille alweer terug, ze begint ook weer te barsten van de energie! Na de eerste week een inzinking, moe en snipverkouden, maar dat was ook eigenlijk wel te verwachten als je zo drastisch je eetgewoonten verandert. Hoog tijd dat ik 't ook ga doen, mijn spijkerbroek begint wat strak te zitten. Het is in grote lijnen hetzelfde als Montignac, maar dan met de inzichten van nu, dus moeilijk zal het niet zijn.

Woensdag. Weer zo'n waanzinnige, warme, windstille dag met een stralend blauwe lucht. Naar Bussloo. FT heeft z'n autosleutel terug: hij had in het losloopgebied een briefje met z'n telefoonnummer aan de paal gehangen en werd prompt gebeld door iemand die 'm gevonden had. Naast het pad in de bladeren, gevonden omdat het balletje van de vindster ernaast terecht was gekomen!
Een swatch gemaakt met Cascade wol op de machine, en geëxperimenteerd met hand-tooled ribbing. Valt nog niet mee om dat netjes te doen, maar dat kwam waarschijnlijk ook omdat de steekgrootte te klein was ingesteld. Zal het toch nog een keertje moeten oefenen voordat ik 't "in het echt" ga doen.

Donderdag. Jess loopt behoorlijk mank aan haar linkervoorpoot, heel vervelend, want haar achterhand is natuurlijk ook al gammel, en er komt natuurlijk een eind aan wat je kunt compenseren als je maar vier poten hebt. Met C afgesproken dat we haar een paar dagen aangelijnd houden en dat ze naar een ostheopaat gaat.
Trui uitgerekend in Sweater Wizard en begonnen met een mouw op de machine. Wordt de ByTheBook trui, alles precies volgens de aanwijzingen in het manual van de LK150. De boord is dit keer prachtig gelukt (al zitten er nog een paar piepkleine foutjes in), ziet er echt super uit. 's Avonds de scanner opgetuigd en begonnen met afschriften scannen voor de accountant. Meteen voor HvHE wat oude foto's van Tonden gescand (ze gaat before en after foto's laten zien in een presentatie). Vergelijk bijvoorbeeld onderstaande foto (midden jaren tachtig, schat ik) met deze... dat zijn dezelfde eikenbomen, links!

Vrijdag. Wow, verrassing: C had zowel ontbijt als lunch volgens de Methode Albarda voor me klaargezet toen ze Jess bracht: groentesap (zelf gemaakt), een paar rolletjes omelet, een bakje maaltijdsalade en instructies voor de rest van de dag (appel en noten meenemen op de bus!). Fantastisch!
Jess vanmorgen aan de lijn gehouden om haar voorpoot te ontzien. Gauw nog een stukje gewerkt aan de ByTheBook trui. 's Middags op de bus, gelukkig een stuk rustiger dan vorige week :).

Zaterdag. Wandelen. Stofzuigen. Twee uurtjes dobbelstenen bij C. Werken aan de ByTheBook trui. 's Avonds een mooie, nieuwe Lewis op België.Geen opmerkingen: