zaterdag 13 oktober 2012

Week 41

Zondag, dochter jarig, waanzinnig mooi weer! Gewandeld en koffie gedronken op Bussloo, heerlijk in de zon. 's Avonds grieks gegeten bij C, heel gezellig. Tussendoor de patentsteek swatch afgemaakt en geblokt (volgens mijn softwaretje heb ik twee kilometer garen nodig om op die manier een vest te maken...). Was van plan om brood te maken, maar als je uit eten gaat lukt dat niet.

Maandag wasdag - zulk prima weer dat ik twee wassen buiten gedroogd heb. Druk in de weer in de tuin: het middengedeelte is nu helemaal leeg en klaar voor de graszoden. Voor mijn kipje is samen in de tuin werken het toppunt van gezelligheid, ze pikt de wurmen onder mijn handen vandaan. Even naar Eerbeek geweest voor een polo, First Lady heeft prima polo's met lange mouwen - ik weet dat omdat HvHE er geloof ik wel vijf van heeft, maar zij was ook zo slim om tijdens de uitverkoop te gaan. Kon het niet laten om bij de Pelikaan binnen te lopen om even naar hun kleine collectie Bunzlau te "kijken". En een schaaltje en een kandelaartje mee te nemen. 's Avonds kwamen C en JD langs om Jess te halen, ze hebben ook een polo gekocht. Een Volkswagen Polo, in hun geval :)

Dinsdagmorgen even naar Van Dijk, dit keer om de portionering van een half kalf te bespreken. Aan het eind van de middag naar een workshop Brood bij De Driekant. Echt hartstikke leuk, zie aparte blogpost.

Woensdag. Schitterend weer. De stenen schuur een beetje opgeruimd en de grote vriezer schoongemaakt. Dan blijkt pas echt hoe handig het is om er een reservevriezertje naast te hebben! Schoonmaken was een piece of cake, alleen wat rijpaanslag en geen complete ijsschotsen. Tijdig schoonmaken heeft zo z'n voordelen :).
's Middags voor het eerst sinds het voorjaar weer wandelen in Eerbeek (want dat doen we als FT busdienst heeft, Gesa wacht dan in de auto terwijl hij rijdt, en daar is het in de zomer te warm voor). Gelachen om Tara en Jess, die als een speer de auto uitstoven naar het veld, alsof ze daar de hele zomer op gewacht hadden. Werd nog beloond ook, want op het veld (dat zo te zien de dag ervoor gemaaid was) lag een doormidden gemaaide haas. Jess had er al een aantal flinke happen van genomen voor ik kon ingrijpen, geen gezicht zo'n brave retriever met een bloederige mondvol :).
C en JD kwamen pas laat om Jess op te halen, want ze waren eerst naar Ede geweest om nòg een auto te kopen.

Donderdag: nog zo'n perfecte herfstdag met strakblauwe lucht. De herfstkleuren beginnen nu echt op gang te komen. 's Morgens naar HvHE voor een bakkie. Consternatie. Pandour was vanmorgen vroeg naar de dierenkliniek gebracht met een maagtorsie. Hij wordt eraan geopereerd en het is een risicovolle operatie.
's Middags verder gewerkt aan de Again sok, lang bezig geweest om het waffle patroon zo te laten verlopen dat het precies goed uitkomt op het moment dat je weer rond gaat breien - dat viel nog niet mee, het was een heel gereken.
Aan het eind van de middag nog even gras gemaaid, benieuwd of dat voor dit jaar de laatste keer was...
Pandoer heeft de operatie overleefd en de dierenarts is "voorzichtig positief".

Vrijdag. 's Morgensvroeg is eindelijk de matras opgehaald. Verkocht via Mensa, en vervoer ook via een oproep geregeld (mooi systeem is dat!). Onvermijdelijk dat je meteen enorm aan de klets raakt, interessant, maar viel niet mee, zo voor het ontbijt :). Gewandeld in de regen. Buurtbusdienst. 's Avonds bezoekje van JD (met vrouw en moeder) met z'n glimmende nieuwe zilveren Merc.

Zaterdag. 's Morgens halve achterbout opgehaald bij Van Dijk en samen met GT netjes vriezerklaar gemaakt. Heerlijk, zo'n grote vriezer met zat ruimte om een grote hoeveelheid tegelijk in te vriezen. Intussen had C haar nieuwe blauwe polootje opgehaald - proefritje gemaakt. Leuke auto! 's Middags met GT gewandeld, want FT was naar de boswachtersschool. En JD was vandaag voor het eerst naar de transportondernemersschool :). Heel stuk van de Again sok uitgehaald, want mijn wafflepatroon kwam helemaal niet goed uit - ik had er al bij het opzetten rekening mee moeten houden, duh. Uitgehaald tot en met de gussett en voor het eerst gewoon de live stitches gewoon weer opgepikt, dat viel eigenlijk reuze mee.
Pandour is weer thuis, loopt in een rompertje, en maakt het verrassend goed, gelukkig. Het heeft een groot deel van de dag gegoten van de regen.

Geen opmerkingen: