zaterdag 6 oktober 2012

Week 40

Zondag was echt een prachtige dag, lekker koffie in de zon en 's middags even naar H&H. HvH was door een bij gestoken, net onder z'n oog, zag er vreselijk uit maar gelukkig ging het al beter. Ik verkeer altijd in de veronderstelling dat bijen diertjes zijn die vredelievend hun ding doen, maar dat schijnt niet altijd zo te zijn. Het ene bijenvolk schijnt ook agressiever te zijn dan het andere, en rond hun korf hebben ze blijkbaar kortere lontjes dan wanneer ze "aan het werk" zijn.

Maandag. 's Morgens onverwacht telefoon van MK, een uurtje zitten kletsen, heerlijk! Er is niets zo leuk als iemand waar je zo mee doorpraat alsof je elkaar gisteren nog gezien hebt, terwijl we elkaar alweer maanden niet gesproken hadden. En iemand waar je lekker mee kunt lachen!
Eind van de middag een extra buurtbusdienst - zó relaxt, rijden op maandagmiddag! Veel minder druk op de weg dan op vrijdag, dus moeiteloos op tijd rijden. In de bus rijden is het leukst als de passagiers achter je rustig zitten te keuvelen, en dat deden ze vandaag regelmatig. Als je op de laatste rit van de dag geen passagiers hebt voor het vakantiepark, hoef je daar ook niet meer heen te rijden en kun je een half uur eerder stoppen - helaas, mensen met grote tassen bij het station :). Daarna aftanken en de bus wegzetten, en Tara ophalen uit Zutphen, het was al donker toen ik thuiskwam (dus mijn kipje was al zonder eten naar bed - gelukkig valt er nog meer dan genoeg te scharrelen).

Dinsdag weer zo'n heerlijke dag... Naar de slager geweest om de portionering van een half varken te bespreken, naar de markt voor vis en nootjes, naar de opticien om mijn verwegbril met nieuwe glazen op te halen (ha! nu zie ik de televisie ook weer haarscherp!), naar de Meander voor groente en naar de handwerkzaak Voskamp in Voorst. Stond laatst een artikeltje over in de krant, die winkel zit er al vijftig jaar en ik was er nog nooit geweest. Leuke winkel, een paar bolletjes wol gekocht en meteen een half uur staan kleppen :). Met de wol druk aan het experimenteren met patentsteek, daar was ik al jaren nieuwsgierig naar.

Woensdag: het weer zou omslaan naar herfstig, maar dat viel vandaag nog best mee. Overdag nog nauwelijks regen en helemaal niet koud. 's Middags met HvHE naar Markelo, altijd gezellig. Twee borden gekocht bij Napoleon en koffie op de Tolweg. Precies op tijd terug om C van het station te halen (in het kader van Bezuinigingen reist ze sinds deze week met de trein, en met één auto kun je dan vervoerloos op het station terechtkomen). De honden uitgelaten in de stromende regen (die inmiddels met bakken uit de lucht kwam). C had intussen gekookt, en toen JD er eenmaal was met z'n drieën gegeten.

Donderdag. 's Morgens regende het nog steeds. Koffie gaan drinken bij G&F. De hele middag zitten worstelen met minderingen en meerderingen in patentsteek :). Omdat het altijd een dubbele min- of meerdering moet zijn, is dat nog niet zo eenvoudig. Pas tegen het eind van de middag online gaan zoeken - aanvankelijk naar "fishermans rib", later kwam ik erachter dat "brioche stitch" ook gewoon een patentsteek is, en bleek een prima site met uitleg voor te vinden. Interessant! Er bestaat, zag ik daar, ook een "honeycomb brioche" die er ongelooflijk leuk uitziet.

Vrijdagmiddag buurtbusdienst, leuk, niet te druk maar wel steeds een paar passagiers per rit.

Zaterdagochtend (nog steeds een hoop regen) een half varken opgehaald bij Van Dijk en samen met FT diepvriesklaar gemaakt. Was maar een kilo of twintig in totaal, klein varkentje (het halve varken dat we in april hadden was 31 kilo).

Geen opmerkingen: