zaterdag 16 oktober 2010

Aluhoedje

Brood heeft in de eerste tien minuten in de oven stoom - of in elk geval vocht - nodig, om te voorkomen dat de korst al indroogt voordat de oven spring compleet is. Eén manier is een plens water in een bak onder in de oven zodra het brood erin ligt (been there, done that, broke the bakje), de andere manier is het brood bedekken, zodat het vocht dat eruit verdampt niet weg kan. Voor dat laatste worden allerlei keramische en roestvrijstalen oplossing aangedragen, maar ik heb niets in de juiste maat. Toen kwam ik deze post tegen van bnom op TFL: het blijkt ook met een aluvorm te kunnen... En die kan ik zelf ook wel vouwen.
Resultaat: een veel gelijkmatiger oven spring, waardoor het brood veel mooier z'n vorm houdt. Ik ben nog steeds niet helemaal tevreden over de kleur (lijkt op de foto beter dan hij in het echt was), maar het is een prima (en lekker!) brood geworden.
Recept hetzelfde als deze.

Crumb shot: ook prima, al zaten er hier en daar wel héle grote gaten in. Ja, ja, ja, witbalans, eentje mèt en eentje zonder flits, dan krijg je dat.

Geen opmerkingen: