donderdag 16 september 2010

Eerste Eggsperience

Wat doe je als je voor het eerst je Egg aansteekt?
Juist: eindeloos geobsedeerd naar het temperatuurmetertje kijken!
Het verhaal dat een Egg binnen tien minuten op werktemperatuur is, is nogal overdreven - de meter klimt weliswaar in tien minuten naar 250 graden, maar als je er vervolgens een knots van een kip in legt daalt hij naar 100, en dan duurt het toch een half uurtje voordat hij weer enigszins stabiel op 200 is.
Maar daarna wordt het leuk, want inderdaad: hij is goed rond de 200 te houden, en die kip is er dan ook perfect uitgekomen! We hebben 'm buiten opgegeten - bikkels, want de buitentemperatuur was intussen gedaald naar een graad of 14.
Overigens was de Egg gisteren al gearriveerd, gezwachteld in blauw folie. Ik heb 'm vandaag zelf in elkaar gezet, nadat ik er achter was gekomen hoe je zeskantige moeren in vier verschillende inchmaten aandraait... (ik ben nu de trotse bezitter van een echte Bahco :)).

1 opmerking:

Hennie van Heerden zei

Bikkels?
Ik ben jaren afgehard door jouw familie!!!!!! :-)