donderdag 26 augustus 2010

Regen. Oven. Mees.

GeenStijl had er al voor gewaarschuwd (net als het KNMI): extreme regen. Het heeft inderdaad héél hard geregend, de hele dag. Gelukkig konden zowel de tuin als de riolering het nog net verwerken, maar ik ben wel erg blij met mijn waterkering, anders had de schuur zeker weer blank gestaan.
Wel ongelooflijk sneu voor de Castle Fair, al zeggen ze dat er tegen kunnen...

Omdat je een nieuwe oven toch moet inbranden, heb ik de oventhermometer er ingezet. Tsk. Na een half uur op de hoogste stand, die 250 graden zou moeten zijn, was de binnentemperatuur nog steeds maar 180 graden.
Daarna, uit nieuwsgierigheid, de Cobb aangestoken en daar de oventhermometer ingezet. Zeven briketjes. Na een half uur 160 graden en vervolgens twee uur onafgebroken 180 graden.
Zou 180 een magische grens zijn?

Laatst stond in de BBC Gardeners World een artikel over vogels bijvoeren in de zomer - dat schijnt zinvol te zijn, al denk ik dat dat meer geldt voor vogels in de echte bebouwde kom. Toch maar wat "voersystemen" aangeschaft bij Vivara. Op de foto een voersilo met zonnebloempitten - binnen een half uur hadden de mezen door hoe het werkte! Gezellig, al die vogeltjes op het terras.

Geen opmerkingen: