Experimente: een geitenbout van ruim anderhalf pond op de Cobb.
14:00 uur: smeer de bout in met een mengseltje van olijfolie, citroensap, geperste knoflook en rozemarijn (en wat zout en peper). Druk waar mogelijk nog een schijfje citroen met schil en een knoflookteentje in het vlees. Zet afgedekt in de koelkast.
16:45 uur: Steek de Cobb aan.
17:00 uur: Leg de bout op het rooster en zet de deksel op de Cobb.
Nadeel van dicht barbequen is natuurlijk dat er helemaal niets te zien is. Maar na een half uurtje begon het héérlijk te ruiken!
In de tussentijd kun je vast de draadjes van de peultjes afhalen.
Na een uurtje of twee ziet-ie er zo uit:
19:07 uur: Serveer de bout met in de schil gekookte nieuwe aardappels, peultjes en sla met avocado en stukjes feta. Het smaakte voortreffelijk!
1 opmerking:
Het water loopt me in de bek!! :-)
Een reactie posten