donderdag 24 april 2014

Bounty

Als je alleen real food wilt eten, valt vrijwel alles wat je in een supermarkt kunt kopen meteen af. Geen probleem, het meeste kun je missen als kiespijn. Maar er zijn natuurlijk een paar dingen die je wel mist. Candybars, bijvoorbeeld. Ik vond een Mars op z'n tijd altijd erg lekker. Of een Milky Way, of een Raider (die tegenwoordig Twix heet). Gelukkig kan ik er goed afblijven, maar er is er eentje waar ik toch van tijd tot tijd voor bezwijk: de Bounty. Ik vind die combi van kokos en chocolade onweerstaanbaar.
Maar inmiddels ben ik erachter dat je een Bounty ook zelf kunt maken! En dan blijkt 't ineens een superfood te worden :). Niets anders dan biologische, onbewerkte kokos, cacao en honing (met een snufje zout en een paar druppels vanille-essence).
Ik kwam het voor het eerst tegen op de blog van De Voedzame Keuken en ben meteen aan het experimenteren geslagen. Aanvankelijk toch nog lastig, ik kreeg noch de vorm noch de smaak echt naar mijn zin, vooral de chocola: eerst te bitter, daarna te zacht... De hoeveelheden die Iris gebruikt moesten drastisch verminderd (en met cups en eetlepels kan ik eigenlijk niets, dus dat moest eerst omgerekend) en met de vorm had ik moeite, maar daar heb ik wat op gevonden.
En vandaag is het echt goed gelukt: stukken lekkerder dan een Bounty uit de winkel!
Ik heb 't als volgt gedaan:
Het kokosdeel: 60 gr kokosolie, 50 gr geraspte kokos, een flinke dessertlepel honing (want honing wegen is een ondoenlijk geknoei) en een snuf zout. De kokosolie voorzichtig smelten, honing en zout erdoor, dan de geraspte kokos er goed doormengen. In de vormpjes doen en in de vriezer.
Het chocodeel: 20 gr cacaoboter, 20 gr santen, 15 gr rauwe cacaopoeder, iets kleinere dessertlepel honing, snufje zout en wat druppels vanille. Cacaoboter en santen smelten, dan honing, zout, vanille en cacao toevoegen, goed doorroeren, en voorzichtig op de intussen koud geworden kokos gieten. En weer een tijdje in de vriezer.
Tada! De honing kan waarschijnlijk nog wel wat minder, daar moet ik nog wat verder mee experimenteren, maar vooralsnog ben ik er heel blij mee.

Geen opmerkingen: