zondag 7 juli 2013

Sel Gris

Het kwam eigenlijk omdat ik van AdW, als dank voor de foto's van de Jack Russells, een prachtig pakketje met goodies kreeg, waaronder een zakje keltisch zeezout. Nou had ik daar nog een zakje van in huis, ooit door C meegenomen van een vakantie in Frankrijk, maar omdat ik eigenlijk niet goed wist hoe ik het moest gebruiken (het is te zacht voor de zoutmolen), had ik er nooit iets mee gedaan.
Dus maar 's gaan googlen.
En wat blijkt: zo ongeveer alle kwalen, van zowel planten als dieren als mensen, worden veroorzaakt door mineralentekort. En in zeezout zitten alle mineralen die er bestaan, in perfecte verhouding.
Da's waar ook! Althans, dat zeezout de perfecte plantenvoeding is, daar had ik me jaren geleden ook al eens in verdiept. Ik had toen zelfs een fles Ocean Grown aangeschaft. Die was weer op de achtergrond geraakt en vervolgens vergeten, zo gaan die dingen. Maar de fles bleek ik nog te hebben.
Anyway: ik heb me weer goed ingelezen in het hele sea minerals for plants verhaal, en wat blijkt: je kunt ook keltisch zeezout oplossen met hetzelfde effect.
Dus het project voor deze zomer is: remineralisation van de hele tuin :). Bovendien krijgen zowel de honden als de kip een druppeltje sole (met keltisch zeezout verzadigd water) door hun drinkwater en dat doe dan ook maar door mijn eigen drinkwater.
Ben benieuwd.

Geen opmerkingen: