vrijdag 19 april 2013

Overbelast kruispunt


De N348 tussen Brummen en Dieren is afgesloten en blijft dat drie! maanden lang.
Dat leidt tot overbelasting van het kruispunt bij de Brummense Brug - niet eens zozeer door het grotere verkeersaanbod, maar vooral door de onhandige fasering van het stoplicht: de stoplichten op de N787 staan tegelijk op groen, waardoor linksafslaand verkeer uit Brummen moet wachten tot er niets meer van de andere kant komt. Eén afslaandertje en een wat langere rij vanuit Eerbeek zorgen er dan meteen voor dat er maar één auto door groen kan rijden en dat veroorzaakt die file aan de Brummense kant.
De Provincie - het is, geloof ik, de Provincie die verantwoordelijk is voor de omleidingsroute - heeft voor het verkeer dat vanuit Zutphen e.o. naar Dieren moet twee omleidingsroutes ingesteld: achterlangs via Doesburg of helemaal rond via Voorst, Bakker Bril en Klarenbeek en vervolgens langs het kanaal. Ze zijn van mening dat de drukte bij de Brummense Brug veroorzaakt wordt door Sluipverkeer, en zijn dus niet van plan de fasering van het stoplicht aan te passen.
Ik waag dat te betwijfelen. Volgens mij is het vooral verkeer uit Brummen dat naar Dieren wil, en er staat nergens dat dat ook geacht wordt eerst naar Bakker Bril te rijden (dat zou ook te zot voor woorden zijn).
Hoogst irritant allemaal.
En de buurtbus heeft er echt last van. Per rit loop je 5 à 7 minuten vertraging op, en zeker als het toch al vrij druk is (en dat was het, vandaag) loop je dat niet meer in. Zodat je in de laatste rit zowat een kwartier achter loopt op schema. Vertwijfelde passagiers en mensen die hun trein missen.
Het was de bedoeling om een filmpje van een minuut of tien te maken, maar zo nu en dan komt er iemand van de Eerbeekse kant die het probleem begrijpt en een paar afslaanders vóór laat gaan - zoals de blauwe vrachtwagen in het filmpje. Kudo's voor die chauffeur, want dat scheelt meteen een paar minuten!

Geen opmerkingen: