zondag 24 maart 2013

Ice Cream Sandwich


Toen ik mijn nieuwe foon aanschafte, een maand of acht geleden, stond al op de doos dat hij geschikt was voor Android 4. Ik had eigenlijk verwacht dat Sony op een gegeven moment wel upgrades zou gaan uitrollen, maar dat gebeurde niet.
Onlangs lanceerde Google een notitie-appje dat me reuze handig leek, alleen: er was ICS (Android 4 Ice Cream Sandwich) voor nodig. Dus maar eens gaan zoeken, en wat bleek: de upgrade stond bij Sony klaar, maar moest handmatig uitgevoerd worden.
Eerst geprobeerd met de PC Companion, maar dat werkte niet. Verder gaan zoeken, nu op Tweakers - de informatie daar is over het algemeen zó technisch dat het ver boven mijn pet gaat, maar vaak zijn daar toch oplossingen te vinden. Ook nu. Je moet ook s.e.u.s. gebruiken voor de upgrade, duh... Het duurde even voor ik er achter was, maar dat bleek Sony Ericsson Upgrade Service te zijn (een bare bones Upgrade Engine, zonder alle ballast van PC Companion). Je moet het even weten :).
Seus gedownload, foon geladen en aangesloten, en verder was het een fluitje van een cent. Zonder gegevensverlies en alles werkt.
Altijd leuk als zoiets lukt!

Geen opmerkingen: