zondag 24 maart 2013

Aanhoudend te koud


Het is aanhoudend te koud voor de tijd van het jaar, zegt het KNMI. En dat klopt, dit was het koudste voorjaarsweekend sinds mensenheugenis. Niet eens zozeer door de temperatuur (rond het vriespunt, overdag) maar door de onafgebroken storm uit het oosten. Rechtstreeks uit Siberiƫ. Er werd gewaarschuwd voor gevoelstemperaturen van min vijftien, man man man, het was niet te harden!
Gisterenochtend afgesproken om foto's van de Jacks van A te maken, en dat hebben we ook gedaan, bevend van de kou.
Vandaag was het domweg te koud om echt te wandelen, ik heb me er binnen tien minuten van afgemaakt, en Tara had daar helemaal geen moeite mee.

ETA paar dagen later: het blijft veel te koud, de oostenwind waait nog steeds al schijnt de zon wat meer en stormt 't niet meer, records voor de koudste dag in maart sinds de uitvinding van de thermometer worden verbroken. 's Nachts lichte vorst, overdag een graad of 3 Ć  4, en het einde is nog niet in zicht. Brrr. Paasvuren worden afgelast, omdat het door die wind overal hartstikke droog is. In Overijssel vaart de ijsbreker rond om de vaarwegen open te krijgen voor Pasen, ook nog nooit vertoond in maart. Achterhoekse asperges kunnen we voorlopig op onze buik schrijven.

ETA: It's official :).

Geen opmerkingen: