zaterdag 27 oktober 2012

Week 43

Zondag. Lekker weer, al bleef het heel lang nevelig. 's Morgens met C naar Bussloo. Typische Jess-actie: een groot meer met helder zwemwater, en dan in de enige aanwezige moddersloot springen :). 's Middags lekker met Tara alleen aan het banjeren geweest rond het losloopgebied en herfstkleurenfoto's gemaakt.

Maandag. Wat een fantastisch weer! Nauwelijks wind, strakblauwe lucht en meer dan 20 graden! Echt genieten!
Ik had 't er zaterdag nog met M over, hoe wonderlijk het is dat wij tegenwoordig allebei in jaren-vijftig-woningwetwoninkjes wonen, en vooral hoe content we daar allebei mee zijn! Nu hebben we ook beiden een huisje op een perfecte locatie, zonder over- of achterburen en met prettig uitzicht. Wat wel geheel anders is, is de kwaliteit van onze huisbazen. Ik begreep van M dat haar woningbouwclub niet communiceert, slecht bereikbaar is en bar weinig voor de bewoners doet. De mijne, daarentegen, had dit jaar de hoogste score van Nederland in het klanttevredenheidsonderzoek. Terecht, zo bleek vandaag maar weer eens.
Zaterdag maakte de deur van mijn ijskast een onheilspellend krak geluid en ging niet meer dicht, althans, bleef niet meer dichtzitten. Dus vanmorgen mijn woningbouwstichting gebeld. Binnen een uur stond er een man met een gereedschapskist voor de deur.
Binnen Een Uur!!!
Geweldig. Helaas kon hij weinig anders doen dan constateren dat de scharnieren vervangen moesten worden, en die moeten besteld worden.

Dinsdag. Groente verbouwen op droge zandgrond is gedoe. Veel gedoe. Het zal heus wel kunnen, maar dat kost meer moeite dan ik erin wil steken. Vandaag zijn er graszoden gelegd.

Woensdag. De temperatuur zakt en het blijft grijs, maar nog steeds prima wandelweer. 's Morgens met Macy+baas naar Bussloo, 's middags met Gesa+baas naar Eerbeek. Hard gewerkt aan het patroon voor het patentvest, hopelijk heb ik overal aan gedacht. Cast on. Intussen heeft C deze week vrij, en is ze met JD mee. Gelukkig niet naar de poolcirkel dit keer, maar een overnighter naar Karlsruhe en vandaag een rondje Ruhr. Vanmiddag belde ze uit de buurt van Düsseldorf: J vertoonde verschijnselen die akelig veel op de symptomen van een TIA leken. Hij is toch gewoon teruggereden (je bent eigenwijs of je bent 't niet, tenslotte), en pas na het lossen naar het ziekenhuis. De diagnose was in een ogenblik duidelijk: Bellse parese. Nooooit van gehoord, maar het schijnt vaker voor te komen. Irritant maar verder onschadelijk. Pfff.

Donderdag. An uneventful day. Nog steeds Jess te logeren, want C is toch nog maar een dagje met JD mee - aangezichtsverlamming van Bell mag dan verder relatief onschadelijk zijn, hij was zich wel rotgeschrokken.

Vrijdag. Vanmorgen zijn de nieuwe scharnieren in de koelkast gezet. En niet alleen dat, ook alle kastdeurtjes en de pannenladen opnieuw gesteld (dat duurde nog langer dan het inzetten van die scharnieren). Keuken ziet eruit als nieuw :). Wat een excellente huisbaas!
's Middags op de bus, lekker gereden, redelijk druk. Gelukkig stond mijn vaste "opvolger" weer klaar bij het wisselpunt. Hij had inderdaad geruild, vorige week, en zijn plaatsvervanger had 't op de verkeerde dag in z'n agenda gezet. Kan gebeuren.

Zaterdag. Koud! Het heeft vannacht licht gevroren en overdag is het niet veel warmer geworden dan een graad of negen. Wel een mooie, zonnige dag. Maar koud! 's Middags even thee gedronken bij HvH (HvHE zit ergens in Afrika te fotograferen). In de loop van de dag werd ik steeds verkoudener, heel irritant, want ik ben nooit verkouden. Eén van de interessante toepassingen van waterstofperoxide, die in de US common knowledge is, is het "feit" dat een druppeltje in je oor bij beginnende verkoudheid die verkoudheid afwendt. Dus vanavond twee druppeltjes in elk oor. Da's nu een uurtje of twee geleden en verdomd, ik hoef niet meer voortdurend te snuiten en mijn ogen voelen niet meer aan of er zand in zit... Benieuwd hoe het morgen is.

Geen opmerkingen: