zondag 8 januari 2012

Brownies

GT had vorige week brownies gemaakt - waanzinnig lekker, maar ze waren van binnen veel te zacht en plakkerig gebleven. Het was dit weekend grijs en saai weer, prima geschikt om zelf 's te gaan experimenteren. Er zijn online ongeveer een miljoen recepten te vinden, de één met nog meer boter en suiker dan de ander (en dan soms nog met een reep witte chocola erdoor). Ik ben daarom uiteindelijk uitgegaan van het recept van GT, daarvan wist ik in elk geval zeker dat de smaak super was.
Nu horen brownies van binnen een beetje plakkerig te blijven, maar bij mijn eerste poging werden ze ook té zacht en plakkerig om te snijden. Overlegd met C, want die heeft ervoor geleerd, tenslotte: je hebt de eieren te kort geklopt, zei ze onmiddellijk. Het moet echt een zalfje worden... De tweede keer dus tien minuten staan kloppen, voornamelijk met de staafmixer, en een beetje met de hand. En inderdaad: dit keer zijn ze goed!
Aan de andere kant: iets minder lekker dan die van GT, ik had dan ook iets minder suiker gebruikt en waarschijnlijk ook iets minder zout en bakpoeder. Neemt niet weg dat ze heerlijk smaken :).
Het recept staat hier.

Geen opmerkingen: