vrijdag 2 september 2011

Echt koken

Het lijkt gewoon een bordje pasta met balletjes, maar het is allesbehalve gewoon. Het is namelijk from scratch vers gemaakt, zowel de saus als de balletjes als de pasta zelf!
De pasta met bloem op het aanrecht (echte Tipo 00), kuiltje erin, daar vier eitjes in (vanmorgen gelegd, verser kan het niet), en dan met één hand een deegje van maken. Dat alleen al was een plezier om naar te kijken :). Paprika's geroosterd om ze te kunnen schillen, in de pan meefruiten met een prei, een tomaat, stengeltje bleekselderij (en knoflook, uiteraard). Dan blitzen met een beetje room en door de zeef drukken. Balletjes "met de hand" gekruid. En dan het uitgeruste pastadeeg een paar keer door de pastawals.
Lekker dat het was!!
Als ik zo moest koken, was ik er de hele middag druk mee, maar C doet dat even in een uurtje, op vrijdagavond na het werk!
Ik heb niet alleen ongelooflijk lekker gegeten, ik ben ook apetrots op mijn dochter!

,




1 opmerking:

Angelika zei

Ja geweldig ... echt koken ... wat moet dat lekker gesmaakt hebben!