zaterdag 13 juni 2009

Vakantiegevoel


Vakantiedag vijf was uneventfull; verwarmingsbuizen voor de tweede keer gelakt, keukenkastjes ingepakt (wat een feestje, inpakken met ongelimiteerd schoon inpakpapier!)
Vakantiedag zes.
's Morgens lekker verse koffie en een croissantje in de nieuwe tuin, het leek wel vakantie, warm en zonnig en zo heerlijk rustig. De verwarmingsbuizen afgelakt. Het nadeel van geklus is altijd dat je ermee klaar bent voordat je er handig in wordt, maar als je buizen drie keer lakt gaat het steeds beter. Het eindresultaat is niet slecht, al zeg ik het zelf.



's Middags met HvH naar 't Kacheltje en een heel leuk kacheltje uitgezocht, een oude Efel Toledo. Natuurlijk wel boven budget, maar niet dramatisch. Er zijn nieuwe voor dezelfde prijs of zelfs iets minder, maar die maken de indruk van iets mindere kwaliteit te zijn. Deze is lekker stevig, heeft een grote asla, een zijdeur, een convectieplaat en zelfs een soort thermostaat. Ben heel benieuwd of en zo ja hoe dat werkt...
Over de opvolger van deze kachel staat bij Houtkachel.com het volgende:
Zeer mooie compacte allesbrander van de bekende Belgische kachelfabrikant Efel. Deze compacte allesbrander is uitgevoerd in zeer zwaar gietijzer. De kachel is uitgerust met een comfort verhogende thermostaat. Mede door de grote glazen ruit is het vlammenspel zeer goed waar te nemen. Deze houtkachel is zowel van boven, voor en opzij te vullen.



's Avonds met C de zolder echt leeggemaakt, vloerbedekking eruit en alles. Goed werk!

Geen opmerkingen: