vrijdag 25 juli 2008

Het was weer behelpen...


Het was weer behelpen...
Originally uploaded by Jaydot


Met B naar de Lifestyle Fair in Eerbeek. Altijd gezellig, zo met z'n tweeën op pad, al hadden we wat kritische kanttekeningen bij de organisatie. Zou het toeval zijn dat de meest aansprekende standhouders degenen waren met etenswaren? Daarna eten bij B, heerlijk tot laat in de tuin gezeten en - zoals altijd - verrukkelijk gegeten.

Interessante stands waren onder andere Fudgelicious, "ambachtelijk" gemaakte amerikaanse fudge*, Meat Cuisine met fantastische spaanse droge worst en hammetjes (met name de olijfworst is fantastisch). Dan Olijf Bedrijf (ze hadden 't oorspronkelijk Koninklijke Olie willen noemen, maar dat mocht niet) met uit Kreta geïmporteerde prijswinnende olijfolie met een heel verhaal erbij (de Grand Cru onder de olijfolies) en tenslotte Elza's Fromagerie uit Beverwijk (helaas geen website) met een prachtig assortiment rauwmelkse hollandse kazen en kaasjes, waaronder kazen van Koopman uit De Weere.
Het Brummense feestkledingbedrijf Dressqueen Upstairs was er met een leuke prijsvraag: raadt het aantal kralen in een glazen pot, wie het raadt krijgt een met de hand op maat gemaakt zijden feestpak. 2833?
Fairtentjes Sausages Kralen raden The singer
Cheese

Wat de organisatie betreft: het was de eerste keer dat deze fair in Eerbeek georganiseerd was, en aan de organisatie viel vrijdagmiddag nog wel wat te verbeteren. Het was niet duidelijk dat er parkeergeld betaald moest worden, en al helemaal niet duidelijk dat het parkeerkaartje als uitrij-kaart moest gelden. Er was een zangeres met gitarist, die akoestisch fantastisch geklonken zou hebben, maar veel te hard werd versterkt. De muziekkeuze tussen de optredens door was vreselijk en ook véél te hard. Vlak bij de tafels voor het nuttigen van koffie stond een stevig aggregaat tegen de muziek in te brommen. De stand met kazen stond in de volle zon, terwijl een stand met fraai Provencaals textiel (dat in de zon nog veel beter tot z'n recht zou kome) in de diepe schaduw stond. Het lawaai van het "clownesk kindertheater" stond zo hard dat het pijn aan je oren deed. De Roofvogelshow ging - althans vandaag - gewoon niet door, zonder verdere uitleg. Met name voor mensen die een eind hadden gereden om juist dat te zien reden om hun geld terug te willen.
Er werd heel wat afgemopperd bij de uitgang - in plaats van te zorgen voor een klantvriendelijke oplossing ging de organisatie daarover in discussie, tsk.
Het is onvermijdelijk dat een evenement als dit wordt vergeleken met de gevestigde fairs, zoals Vorden en Doorn, en inderdaad: daarbij vergeleken was het allemaal erg magertjes, ondanks de prachtige lokatie.

[Update] Zondagmiddag weer geweest, nu met H&H. Parkeren beter geregeld, de kaas uit de zon en vooral: géén lawaai!

* Had 't aangeschaft maar het is zó niet Montignac... heb het getrasht.

Geen opmerkingen: