Er gaat niets boven een lekkere salade voor de lunch, zeker in de zomer. Maak ik veel te weinig, omdat een éénpersoonssalade relatief veel werk is.
Maar van C steek ik nog 's wat op: "dan maak je toch gewoon voor meerdere dagen!". Duh! Dus tegenwoordig staat er altijd voor twee of drie dagen een heerlijke lunchsalade klaar in de koelkast.
Even de basisbereiding vastleggen (voor vier porties):
- Kook 100 gr quinoa.
- Kook vier eieren.
- Vier tomaten ontdoen van zaadlijsten & in blokjes snijden; bestrooien met peper.
- Drie citroenen uitpersen.
- Twee avocados in blokjes, mengen met het citroensap.
- Zo'n 200 gr kip(filet) in blokjes snijden, bestrooi met kipkruiden.
- Sla klein snijden en droogslingeren.
- Eieren pellen, in blokjes, bestrooien met wat zout.
- Kipstukjes rustig bakken.
- Alles mixen met 40 ml olijfolie.
C'est tout.
Wordt het lekkerst als alle warme ingrediënten zo snel mogelijk teruggekoeld worden. Bij voorkeur de sla pas toevoegen als de rest al afgekoeld en gemixt is.
dinsdag 5 augustus 2014
Lunchsalade
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten