maandag 9 juni 2014

Pinkstermarkt

Het was 's morgensvroeg al duidelijk: it's going to be a scorcher! De temperatuur schoot omhoog.
De Pinkstermarkt was behoorlijk ambitieus opgezet dit jaar en de organisatie ging uit van duizenden bezoekers. Daarom waren er (betaalde) parkeerplaatsen ingericht bij o.a. Ferrocal en het zwembad, en zouden de buurtbussen een pendeldienst gaan rijden. Ik hoefde zelf niet te rijden, maar ik was wel standby en er moesten natuurlijk foto's gemaakt worden.
De Meander had ook weer een stand op de markt, en ook daarvan moesten wat foto's gemaakt worden, dus toch maar 's morgens vrij vroeg erheen. Warm!
Ik zat allang weer lekker thuis toen het mis ging met het weer: rond een uur of één barstte er een hele korte maar hele extreme zomerbui los van het klassieke "onweer, hagel en windstoten" type. De markt werd gehalveerd.
Hoewel het 's middags toch nog wel een beetje op gang kwam, werden die hoge bezoekersaantallen op geen stukken na gehaald en het parkeerbeleid werd niet gehandhaafd, dus al snel stonden de toegangswegen tot de markt afgeladen vol met geparkeerde auto's. Die pendeldienst was achteraf dus nauwelijks nodig geweest, als we twintig mensen van- en naar Ferrocal vervoerd hebben is het veel.
Al met al een interessante dag :). Meanderfoto's. Buurtbusfoto's.

Geen opmerkingen: