zondag 29 juni 2014

Perfect timing

Ergens vroeg dit voorjaar was ik op Facebook oud-collega MvD tegengekomen. Ook een hondenmens, dus afspreken om een keertje samen te wandelen was een logische keuze. Eind april hadden we op Bussloo afgesproken. De honden konden prima met elkaar overweg en wij ook nog steeds, dus heerlijk gewandeld, gezellig gekletst en doooornat geworden :). Eind mei was het weerbericht zo mogelijk nog erger, dus die hebben we maar overgeslagen, maar vandaag hadden we afgesproken bij 't Leesten.
Het weerbericht was één en al buien (zelfs een code geel voor wateroverlast), maar we hebben weer lekker gewandeld en gekeuveld (zonder jas en voor een deel zelfs in de zon!) en de honden hebben zich ook weer uitstekend geamuseerd. Met als extra bonus dat we de wandeling nog wat konden verlengen door een stuk dat normaal gesproken niet voor loslopende honden toegankelijk is, maar dat nu tijdelijk opengesteld was.
Nog voordat we goed en wel aan de cappucino met appeltaart zaten barstte een dikke hoosbui los, maar we konden nog net een plekje onder het afdak bemachtigen. Al met al een heerlijke ochtend!
Het blijft leuk om te merken dat zelfs als alle baasjes op een kluitje gaan zitten om onder het afdak te passen, al die verschillende honden ook hartstikke dicht op elkaar moeten zitten en zich toch keurig blijven gedragen, er valt geen onvertogen woord. Dat is toch wel een verdienste van de kynologenclubs in de regio, lijkt me.

Geen opmerkingen: