zaterdag 12 mei 2012

Out and about

Vanmorgen naar de Fuchsiamarkt in Markelo. Viel een beetje tegen, ondanks het feit dat het georganiseerd wordt door De Bellenkreenk - ze verkochten geen eigen planten maar planten uit de handel, allemaal zonder naamkaartje. Toch twee planten meegenomen, eentje waarvan iemand wel de naam wist.
Daarna genoeglijk koffie gedronken bij de vader van HvHE - met een korte tuinrondleiding, uiteraard :). Schattige kleine eendjes en een hele listige kweekbak: een speciekuip met de potjes op een laagje aarde, afgedekt met helder folie. Werkt perfect, zo te zien.
Vervolgens: een pré-fête-de-mère tractatie van JD: lunch bij Bronsbergen. Helaas te koud om op het terras te zitten, maar héérlijke sandwiches en heel gezellig.
's Middags rond wijntijd kwam HvH even langs met een onverwacht cadeautje: het boek Recettes pour bien vivre. Een fraai uitgevoerde eigentijdse bewerking van een frans kooktijdschriftje uit 1870. Allemaal van die lekkere no nonsense recepten met veel boter, slagroom, ingekookte wijn en knoflook :).
Het was vandaag best zonnig zo nu en dan, maar het bleef koud en voor vannacht is er nachtvorst voorspeld. Nachtvorst! Tsk. De tomaten en de fuxen strak tegen het huis gezet en lekker de kachel aangemaakt. Tara vond dat ook een puik plan.
Geen opmerkingen: