woensdag 14 december 2011

Hoog water

Het heeft de afgelopen dagen behoorlijk geregend, en vannacht en vanmorgen heeft het véél geregend. Heel lang en heel veel. Nattigheid alom! Ik kan mij niet herinneren dat het water in de sloot in het losloopgebied ooit zo hoog heeft gestaan, het kwam zelfs over het stuwtje heen. (ETA: het kon nog hoger, bleek begin januari).
De diertjes die in het talud wonen zijn uit hun onderkomens gespoeld en zwemmen overal rond - in eerste instantie zie je een zwemmend kopje uit je ooghoek dat je niet thuis kunt brengen. We hoopten even dat het otters zouden zijn, die zijn in de omgeving ooit wel 's gesignaleerd en dat zou nog 's interessant zijn! Maar het blijken gewoon ratjes te zijn.

ETA: Er was nog enige discussie over de vraag of het echt ratten waren... Iemand dacht dat het een bever moest zijn, en iemand dacht dat het een beverrat was. Dat laatste leek nog even aannemelijk, maar een beverrat is een beest van een kilo of acht! En dit waren diertjes van hooguit 20 cm lang (de staart niet meegerekend), die waarschijnlijk nog geen twee ons wegen. Nee, het zijn echt gewoon bruine ratten (rattus norvegicus).Geen opmerkingen: