dinsdag 20 september 2011

Opfris

Nog even gauw een bakkie...
De buurtbusclub organiseert niet alleen allerlei uitjes voor chauffeurs, maar ook nuttige zaken als een opfriscursus verkeersregels, met een praktijkcomponent. Vandaag was ik aan de beurt voor de praktijk: een rit van een uur met een man met een clipboard als passagier. Niet mijn "eigen" route, maar die van de andere lijn, dus door het buitengebied.
Het ging allemaal goed: ik beheers het voertuig, en ik anticipeer goed. Alleen: wanneer ik de berm in moet...
Voor degenen die het buitengebied niet kennen: daar zijn de wegen smal en ze hebben geen stoep maar een berm. Ze zijn zo smal, dat als de tegenligger breder is dan een Alto, één van de twee de berm in moet. Als je iets tegenkomt met spiegels op gelijke hoogte, moet je allebei de berm in. Als je een landbouwvoertuig tegenkomt, is het passen en meten. Tegenwoordig liggen in vrijwel alle bermen graskeien, dus het is niet meer zo dat je meteen tot je assen in de bagger zit, maar voorzichtigheid blijft geboden.
Anyway: als ik moet uitwijken de berm in, kan dat wel ietsje rustiger.
Rustiger?!
Ik denk dat iedereen die mijn rijstijl kent nu van z'n stoel rolt van het lachen :).

Terwijl ik juist zo mijn best doe om vlot door te rijden, we hebben een dienstregeling waar we ons aan moeten houden tenslotte. Hoe dan ook: hartstikke goed dat dit soort cursussen georganiseerd worden. Over twee dagen de verkeersregels.


1 opmerking:

Hennie van Heerden zei

Whahaaaaaaa! JIJ!! Die rustiger moet rijden!!!!!!! Oh god, dit gaat ZO tegen je gebruikt worden! :-)