dinsdag 14 september 2010

Macrovogelfotografie

We hadden er een paar dagen geleden toevallig grappen over gemaakt: niks lange lenzen, bij mij in de tuin kun je vogelfoto's maken met een macrolens :).
Er komt wel vaker een boomklever op de voersilo die aan de rand van het terras hangt, maar normaal gesproken is hij erg schichtig. Deze is dan ook duidelijk niet in orde, maar het gaat al beter met 'm dan gisteren, toen ik 'm zowat kon aanraken. Om de een of andere reden blijft hij op en rond het terras rondhangen, ook als Tara en ik daar rondrommelen.

ETA drie dagen later: hij is er nog steeds en inmiddels blijkt dat hij nog maar één oogje heeft. Het oog aan de linkerkant is verdwenen. Hij slaapt op het terras en blijft in de buurt. Toch gaat het wel steeds beter met hem, eerst bewoog hij als een slaapwandelaartje, inmiddels kan hij weer van die typische boomklever-heen-en-weer-schiet bewegingen maken.
ETA ruim een maand later: één oogje of niet, hij is weer helemaal opgeknapt en terugverhuisd naar de esdoorns, maar hij komt nog steeds een paar keer per dag wat zonnebloempitten uit de voersilo halen.

1 opmerking:

Hennie van Heerden zei

Ach gossie..... Hoop dat ie snel weer opknapt.