woensdag 2 december 2009

Huiswerk


Huiswerk van de CS4 cursus: Maak Een Kerstkaart. En wel met gebruikmaking van zoveel mogelijk van de technieken die in de cursus behandeld zijn (psd inleveren, zodat dat ook gecheckt kan worden). Oei. Daar moet ik 's over nadenken. Heb al wel gezien dat er schitterende hulst-met-bessen op de begraafplaats staat, dat zou in elk geval de basis kunnen zijn. Alleen is daar een beetje zon voor nodig. Of een sneeuwbui. Geen van beide voorspeld voor dit weekend.
Verder het eerste uur besteed aan lagen, het tweede deel aan maskers. Tamelijk weinig aantekeningen gemaakt, het meeste wist ik al. Alleen: alt-oogje in de lagenlijst zet de rest uit, dat wist ik niet, en da's wel erg handig. Het gedrag van de blending modes is onvoorspelbaar, is gewoon een kwestie van kiek'n wat 't wordt. Om een andere lucht te plakken: de bestaande lucht selecteren met "kleurbereik". Sowieso een hele handige manier om te selecteren.
Wat ook aan de orde kwam was het burn/dodge met behulp van een 50% grijslaag (blend mode = bedekken). Zwart penseel drukt door, wit penseel werkt als dodge. Dit kun je veel beter doen dan het burn/dodge tool, omdat dit non-destructief is.
ETA: zaterdagmiddag even de begraafplaats opgelopen in de regen. En geklooid voor de kerstkaart :). Er zit ergens een functie die mooie dingen doet met letters, maar die kan ik niet meer vinden...

Geen opmerkingen: