Telkens als we de verhoudingen nodig hebben, hebben we ze niet bij de hand. Nu is C met LNW aan het bellen (het is tenslotte het recept van Oma Wendt), en gaan we het maar 's ergens opschrijven waar het altijd terug te vinden is :).
Listen carefully, I will say this only once!
Voor een grote vorm:
266 gr boter,
266 gr witte basterd,
333 gr zelfrijzend bakmeel,
zout, appels, rozijnen en kaneel.
Roer boter + suiker tot room. Voeg bakmeel toe en een snufje zout. Kneed tot een bal. Bedek vorm. Schil appels, snijd in blokjes, vermeng met kaneel en rozijnen. Doe in vorm. Duh! Eventueel deeg eroverheen in een leuk roostertje.
Bak op 180, 45 minuten max.
C'est tout.
ETA: Fase 1:
Intussen heeft C ook een droom van een chocoladetaart gebakken en daar zelf de decoratie voor gemaakt:
Fascinerend om te zien en het ruikt ongelooflijk lekker.
We hebben samen ook nog een klassieke stamppot rauwe andijvie gemaakt (met uitgebakken spekkies en wat kruidenkaas), heerlijk.
Kortom: een supergezellige middag en avond!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten