zaterdag 26 juli 2008

Experimente

Hoe bereid je een grote zeebaars op de barbecue?
Begin met het stoken van een mooi, rustig vuurtje.



Grill wat garnalen als voorafje (optioneel).



Maak een smeuig prakje van boter, knoflook, zout, heel fijn gesneden ui en citroen en een flinke handvol heel fijn geknipte verse bieslook en peterselie.



Grill de vis kort aan beide kanten.



Leg de vis op aluminiumfolie, smeer 'm van buiten en vooral van binnen dik in met het boterprakje en vouw de folie dicht. Dan een minuut of twintig grillen, bij voorkeur moet de temperatuur zo zijn, dat je de boter zachtjes hoort pruttelen. Halverwege een keer omkeren (voorzichtig! de boter mag er niet uitlopen).



Sleur haastig de barbecue onder een afdak in verband met een gigantische onweersbui.



Serveer met sla en brood. Je weet niet wat je proeft, zo lekker!



Neem een dikke punt sandía toe.


1 opmerking:

Karen Baking Soda zei

Oooh die is ook lekker! Leuk idee om eerst vóór te grillen en dan inpakken.