zaterdag 8 maart 2008

Zalm met spinazie


Ingredients
Originally uploaded by Jaydot


Heel gezellig gegeten vanavond. En lekker!

Boodschappen:
• 600 gr verse zalmfilet in dobbelstenen
• 600 gr spinazie, liefst van de koude grond
• 1/4 l slagroom
• een ui en wat teentjes knoflook
• zout en peper
• verse basilicum, fijn gesneden
• een ons pittige geraspte kaas
Bereiding
Mik de slagroom in een flinke pan met dikke bodem, voeg er een klein gesneden ui en knoflookteentjes aan toe, en laat flink inkoken (vooral tegen het eind, als er bijna niets meer van over is, blijven roeren). Beetje zout en peper erbij.
Zet het vuur wat lager en voeg de spinazie toe, en blijf zo nu en dan roeren tot de spinazie is geslonken.
Voeg de zalm toe, roer zo nu en dan om tot de zalm zo goed als gaar is.
Voeg de kaas en basilicum toe. Nog een keertje goed omscheppen.

Serveren met pasta (van die groene gevulde doet 't er heel goed bij).

Geen opmerkingen: