Plans for tonight
Originally uploaded by Jaydot
Boeuf Bourgignonne. Plan geslaagd. Lekker. En hele gezellige avond!
Boodschappen
• 600 gram magere rib of ander suddervlees (met rosbief werkt 't trouwens ook)
• bloem
• zout en peper
• boter
• 150 gram champignons
• 100 gram spek
• 2 tenen knoflook
• een grote ui
• thijm en laurier
• 12 sjalotjes
• lepel tomatenpuree
• 2 dl wijn
• peterselie.
Bereiding
Snijdt het vlees in dobbelstenen, inwrijven met zout en peper. In de boter spek, ui en knoflook fruiten. Uit de pan halen, en het vlees erin. Aanbraden. Bloem erover strooien, doorroeren en (niet te hard) bruin laten bakken.
Sjalotjes toevoegen en even meebakken, spek+ui er weer bij en vervolgens thijm, laurier, tomatenpuree en wijn toevoegen.
Uurtje of drie stoven, zo nodig beetje water toevoegen.
De champignons fruiten en de laatste tien minuten toevoegen.
Voor het opdienen gehakte peterselie erover strooien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten